ånga läser nu om före detta Scaniachefen Leif Östlings uttalanden på YouTube (SwebbTV) om till exempel somalier som hade svårt att anpassa sig till arbetsförhållandena på Scania, om kvinnors benägenhet att välja andra jobb än män, om att Sverige står på randen till ett inbördeskrig etc. Det verkar faktiskt redan råda i alla fall fullt mediekrig om historieskrivningen för vår tid. Jag tror vi i dessa dagar ser ett genombrott för ”oberoende medier” (utan skattesubventioner) emot de etablerade statssubventionerade medierna. Återkommer till det.
I Svenska Dagbladet tar Östling visserligen avstånd från några aningen drastiska formuleringar, tycker i efterhand att han kanske borde avstått från den där intervjun – som han rekommenderades av en god vän att ställa upp på – men står i huvudsak fast vid sina åsikter. Och han intervjuas och får komma till tals överallt.
Han framstår som en renhårig handlingens man som i tid – och ibland i otid – säger vad han tycker. Minns hans beramade uttalande om att man ”inte får något för skattepengarna”. Det var hans ärliga mening, men ett synnerligen ”opassande” uttalande. Frågan är om det var så uppseendeväckande att denne man bär denna åsikt? Det är ju ingen slump att han blivit en framgångsrik företagsledare. Åsikten är väl standard för varje framgångsrik företagsledare. Skillnaden är hur dessa personer delar med sig av sina åsikter, hur medieslipade de är. Jag tycker nog vi ska vara tacksamma för att någon visar färg och spelar med öppna kort.
Vad däremot jag särskilt fäste mig vid i intervjun var hans syn på utvecklingen i den svenska industrin under 80-talet. Han menar att den tiden präglades av allsköns flum och pekar ut PG Gyllenhammar och Volvos Kalmarfabrik med självstyrande grupper etc som exempel på eländet. Det var det stora problemet då – menar Östling – och där gick han och Scania en helt annan väg. Det stora problemet var alltså inte facket eller de vilda strejkerna. Nej det var Gyllenhammar och flummet inom industrin som alltså skavde värst. Jag kan inte påminna mig att ha hört detta tidigare. Detta har heller inte kommenterats någonstans vad jag sett. Allt handlar om rasism, antifeminism eller högerextremism.
Här intervjun i sin helhet så länge YouTube inte blockerar den.
Den tredje statsmakten
Det går inte längre att hålla tillbaka det folkliga missnöjet med tillståndet i riket. Detta menar Lars Bern i en artikel på sin blogg Antropocene och pekar på det eländiga tillståndet i våra medier. Vi har fått ett statskontrollerat överskikt via presstöd och ren skattefinansiering – som i allt väsentligt följer en politiskt godkänd agenda. Detta har allt fler börjat genomskåda, medierna gör helt enkelt inte sitt jobb längre. Vi befinner oss nu vid en vändpunkt.
”Problemet för makthavarna och deras propagandamedier är att deras kampanjer inte längre fungerar. Dom är genomskådade av vanligt folk som inte längre tror en stavelse av vad som skrivs och sägs från detta håll.”
Han pekar också ut den starka kopplingen mellan de ”globalistiska företagen” och statsmakten som ju den ”tredje statsmakten” (medierna) ska granska. Han skriver:
”På något sätt tycker jag att en stor del av dagens journalistkår blivit en tragisk samling lakejer åt såväl politiska som ekonomiska makthavare. För mig är det en gåta att dessa personer står ut med sig själva, men antagligen är försörjningen dem kärare än hedern. De har väl för stora bostadslån för att våga hävda sin integritet. Man skall ju inte bita den hand som föder en.”
Han pekar alltså på det som vi runt den lilla oberoende tidskriften Folket i Bild/Kulturfront hävdat ända sedan 1972, men då var det en kritik från vänsterkanten i politiken. Nu är det tvärt om, men inte desto mindre sant.
Nu gäller det inte längre om man ska ta debatten med Jimmie Åkesson, utan nu har etablissemanget mycket svårare motståndare. Nu verkar de ”alternativa medierna” (t ex Antropocene, SwebbTV, NewsVoice, Det goda samhället) ha brutit igenom tystnadsvallen. Våra överhetskontrollerade medier tvingas nu konfrontera dem på olika vis, och det ska vi vara mycket glada för. För alla vet vi att endast genom en öppen debatt kan demokratin räddas.
En anonym skriver:
”Vilhelm Moberg har ännu ingen värdig efterträdare, hur mycket ovannämnda herrar än försöker. De utmaningar Sverige står inför, står alla världens nationer inför. Det är de ständigt pågående klimatförändringarna som orsakar oro och stora folkomflyttningar som vi bara sett början av. Ingen nation kan ensam lösa detta, då klimatet inga gränser har.
Här måste ett samarbete mellan världens alla nationer ske. Just nu saknas det dock kompetenta ledare som kan ta tag i detta.”
Publicerar detta för att jag finner det intressant. Är inte detta ett slags rop på en stark ledare? Är det verkligen det vi behöver i dagsläget? Många verkar se självständiga nationer som den största bromsen. Men är det verkligen så? Visst är det så att klimatet inte bryr sig om några nationsgränser, men är det inte den globaliserade ekonomin och de globala bankerna och företagen som måste sättas under förmyndare? Fria nationer måste komma överens om att tygla ekonomin. Den kan inte få leva ett eget liv som nu, där 1 liten promille tillåts sluka det mesta ekonomiska överskottet.
Knut L!
Jag förstår vad du menar. Tycker dock att du tar ut svängarna lite väl mycket. Man kan få intryck av att Östlings klagomål om att han har för hög skatt skulle ha relevans bara för att han offentligt torgför sin åsikt.
Anledningen till att de självstyrande grupperna vid Volvo i Kalmar skrotades var att de anställda fick för mycket kunskap om produktionsprocessen. I förlängningen låg att arbetarna själva kunde driva produktionen.
Det är möjligt för en organisation mm att ta emot statligt stöd utan att göra sig beroende av detta stöd.
Res på nacken Knut!
”Jag tycker nog vi ska vara tacksamma för att någon visar färg och spelar med öppna kort.” Mycket underdånigt. Skall vi också vara ”tacksamma” för att Trump öppet säger att han å USA:s vägnar vill lägga beslag på Syriens olja? Varken det svenska folket eller det syriska, har någon som helst anledning att känna någon som helst tacksamhet i någon som helst fråga gentemot sådana som Östling eller Trump.
Om man till exempel går med en tröja på sig som har texten ”Stolt arbetare” som tyck, hur skulle det verka om man samtidigt var tacksam för att en som lever på ens arbete ”visar färg och spelar med öppna kort”? Det är bra att kapitalisterna gör bort sig emellanåt och ”inte trollar med truten”, inte mer.
PS.
Själv gör jag emellanåt samma misstag som du Knut. Vi får som du påpekat när det gäller ordet ”regim” skärpa oss.
DS.
Jag säger inte ett ögonblick att Östlings arroganta skatteåsikter är ”relevanta”, eller äga någon slags legitimitet. Inte heller bugar jag för denne herre. Min tacksamhet riktar sig mot yttrandefriheten som när den fungerar som bäst lyfter fram motstridiga ståndpunkter och blottar verkliga motsättningar.
Arne N!
Jag håller helt med Lars Bern om att det i längden är omöjligt för en organisation eller ett medieföretag att leva på statligt stöd utan att bli beroende och till sist yla med vargarna.
Under 1960-talet kunde jag se programmet Fråga Lund i Sveriges enda TV-kanal. Programmet ansågs vara folkbildande eftersom det byggde på den kunskap som olika vetenskaper hade utvecklat. Idag kan jag välja vilken kunskap jag ska ta del av. Är jag skeptisk till t ex klimathotet kan jag läsa bloggen Klimatupplysningen och där få bekräftat min skepticism. I stort sett alla som där kommenterar instämmer i berörda artikelförfattares ståndpunkter. Det motsatta äger rum på bloggen Uppsalainitiativet. Där publiceras artiklar som ger stöd åt klimathotet. Båda bloggarna är tio år gamla och har funnit sina trogna läsare. Bloggen Det goda samhället är endast fyra år gammal. Den har gått från ett brett spektrum av skribenter och ämnen till några få skribenter och ämnen. Kommentarerna där är ännu inte lika likriktade som de är på de två andra bloggarna.
Jösses! Nu har ”genomskådandet av media” blivit ett sätt att förhindra genomskådandet av media! Skickligt jobbat av överhetens smartaste drängar, nämligen högerpopulisterna. Högerns så kallade oberoende media som skäller vilt på ”globalisterna” lever dock i symbios med ”vanliga” media.
MSM underlåter medvetet att beskriva hur rikemännen plundrar vår välfärd och vårt skattesystem och skapar därmed ett utrymme för ”oberoende” högermedia att leka visselblåsare. Att allt blir sämre beror minsann på invandrarna, på klimathysterikerna och på dom fula globalisterna avslöjar dom för oss okunniga och godtrogna. Därmed är utrymmet för sanningssägare upptaget och alla förbannade och besvikna människor kan få utlopp för sin frustration genom att rösta på SD.
Globalisterna påstås vara några få rika typer i USA, ofta med judisk bakgrund, som vill erövra hela världen. Att våra egna storkapitalister också till stor del är globalister pratas det tyst om. Frågan om klass är nämligen tabu i dessa “oberoende” media.
Hela paketet med oberoende högerpopulistmedia och MSM är ett gigantiskt bedrägeri och bägge tjänar samma rikemän. Den ene döljer verkligheten och den andre leder in missnöjet på ofarliga vägar. Syftet är att rikemännen skall kunna fortsätta sin plundring utan att organiserat folkligt missnöje skall kunna byggas upp.
Överheten har lärt sig sin läxa av Sovjetunionen och delvis Europa efter WWII. Då tvingades dom på reträtt av kommunistpartier, fackföreningar och starka folkliga rörelser. Deras enda hopp blev då socialdemokratin, som, även om skeendet var mycket annorlunda, i princip gjorde samma sak som högerns media och SD gör idag. Dom utgav sig för att vara folkets företrädare, men tjänade i själva verket överheten.
Är det bra ur demokratisk synpunkt att hävda att jorden är platt? Att Somalier är lägre stående rent mentalt? Att klimatet är hotat är en lögn skapad av judebolsjevikerna?
Givetvis är det vare sig bra eller bra för planeten. Det är och förblir högerpolitik och rasism. Och vad är det som är så bra med det? Det tycks mest locka medelålders kvinnohatande ”män”. Ibland kommande från vänstern och nu mest förfaller åt identitets- och raspolitik.
Anders Å skrev att ”MSM underlåter medvetet att beskriva hur rikemännen plundrar vår välfärd och vårt skattesystem och skapar därmed ett utrymme för ’oberoende’ högermedia att leka visselblåsare”.
Men Aftonbladet är väl ett mycket stort MSM-företag? AB skriver:
”välfärden raseras i landet på grund av den ekonomiska politik S-regeringen för.”
”Det är klart att det saknas pengar i välfärden. Pengarna skickas i stället till rika, vita och friska män i Lidingö och Danderyd […] Skattesänkningarna innebär att klyftorna ökar […] Välfärden har blivit ett borgerligt Monopolspel där vårdcentraler och apotek köps och säljs […] Den rika Lidingöfamiljen Versteegh insåg också att vården är det nya heta och bildade bolaget Apotekstjänst AB. Styrelseordföranden Cecilia Versteegh kandiderade för Kristdemokraterna i kommunalvalet 2018 […] Apotekstjänst klarade inte av leveranserna […] Vården ska inte vara en lekstuga för KD-kapitalister eller andra som skor sig på sjuka människor.”
Leif H!
Måste replikera direkt. Vad är det du beskriver, förstår inte kopplingen till något här på sajten? Om du menar att Östling kan beslås med det du beskriver förstår jag inte hur du lyssnar.
Under en stor del av 90-talet jobbade jag fackligt och satt som löntagarrepresentant i ett svenskt multitnationellt företags koncernstyrelse. Jag träffade genom mitt uppdrag en del toppar i svenskt näringsliv och märkte då på samtal under luncher och andra pauser i styrelsearbetet att Gyllenhammar var hjärtligt avskydd av många av de andra direktörerna. När han tvingades lämna ledningen för Volvo, var skadeglädjen stor. Orsaken vet jag inte, men det fanns uppenbarligen stora motsättningar mellan Volvo och Wallenbergsfären dit Scania hörde under den tiden. Så att Leif Östling ogillar Gyllenhammar förvånar mig inte. Att fackföreningarna skulle ha varit en nagel i ögat för direktörerna är nog en myt som båda parter drev av retoriska skäl. Mellan skål och vägg fick jag höra att svenska fackföreningar var ansvarsfulla och lätta att samarbeta med. Det var ofta mycket lättare att avskeda folk i Sverige än i många andra länder i Europa. Arbetsbrist gick alltid hem som skäl här i landet.
Jan Arvid Götesson!
Ja det var ju ovanligt. Har inte läst det själv. Var i AB stod det? Ibland kan sådana som Jan Guillou eller Åsa Linderborg tillåtas skriva bra saker i AB, på mer undanskymda sidor då. Det blir dock aldrig förstasidesrubriker. Förstasidan brukar däremot ofta upptas med USA-inspirerad hets mot Ryssland och annat typiskt MSM-strunt.
Utan att verkligen tro på det så kan man ju hoppas att AB fortsätter på det temat du beskrev. Det tror jag skulle slå undan benen ordentligt på högerpopulismen, men tills vidare så får det nog betraktas som mer av ett misstag och definitivt ett undantag för MSM i sin helhet.
Eftersom jag själv jobbat på Volvo Kalmarverken (1978–1979) måste jag få upplysa om att det där med flum och självstyrande grupper är en myt. Visst gick det att hetsjobba upp gruppackordet på vissa banor (så att man ibland hann spela kort i tre minuter eller gå och pissa) men något slags arbetarkontroll av tillverkningsprocessen var det verkligen inte frågan om. Det var förmän och tidsstudiemän i gula rockar som styrde och ställde. Montörer i blå overaller eller hängselbyxor stämplade in och ut på vanligt sätt utan att bli tillfrågade om hur produktionen skulle läggas upp.
Intressant artikel. Här nämns bl a. Newsvoice, vars redaktör Torbjörn Sassersson (TS) jag lärt känna. Han är en stark antiimperialist som Knut och jag och dessutom verkligen en försvarare av yttrandefrihet och Julian Assange. Newsvoice har många fler läsare än lindelof.nu och Global P. På Torbjörns förslag har vi skrivit till fängelset och bett att få besöka Julian. Sannolikt får vi inte det. TS publicerar medvetet ett brett urval av artiklar, gärna Lars Bern, en icke-socialistisk antiglobalist med mindre väl underbyggda ståndpunkter i vissa hälso- och klimatfrågor. TS delar min kritik mot delar av vården, men publicerar om homeopati och alternativ medicin. Newsvoice accepteras inte av Cederholms i mitt tycke sekteristiska ”Fake news och källkritik”, som kastat ut även mig, som publicerat 50 artiklar om yttrandefrihet.
Ulf Karlström för en intressant diskussion om samarbete med t ex Lars Bern.
Anders Åberg!
Jag citerade Daniel Suhonen och Eva Franchell när de skrev ledare i Aftonbladet nyligen. De två är krönikörer, men deras texter publiceras likadant som ledarredaktionens artiklar.
Aftonbladet har knappt någon pappersupplaga kvar. Det som har praktisk betydelse är alltså att de som klickar på ”Ledare” högst upp på aftonbladet.se får läsa artiklar som de jag citerade. Det begränsar kanske antalet läsare att DS/EF-åsikter inte slås upp stort. (Idag slår AB upp detta: ”EBT: Skräcken för SD skadar Sverige”.)
En annan huvudlinje i AB är att kritisera verklighetsbeskrivningen ”att allt blir sämre beror på invandrarna, på klimathysterikerna och globalisterna”. AB-ledaren var nyss att ”S migrationsutspel är Åkessons dröm”. ”När S pratar om invandring – pratar SD om välfärden. Och där någonstans kan tuvan välta lasset på riktigt”, är ABs linje.
Jag säger inte att du har fel i stort, bara att bilden är mer komplicerad än att hela MSM ”medvetet underlåter” dessa frågor.
Jan Arvid Götesson!
AB skiljer sig en liten aning från resten av överhetstrogna media, men är samtidigt tydligt socialdemokratisk. Sossarnas historia när det kommer till bedrägeri mot arbetarrörelsen är allt annat än vacker att skåda. Att AB på mindre exponerade platser vågar kritisera detta är självklart bra, men det krävs betydligt mer innan jag tänker sortera ut AB från gruppen MSM, d v s av överheten och Pentagon kontrollerade västliga media. Att framställa sig som lite vänster och sedan nöja sig att uppmana till röstning på S, skiljer sig inte påfallande från den vänsterbluff som delar av högerpopulisternas media ägnar sig åt. Skillnaden är nog i första hand bokstaven D.
Anders R!
Sassersson lärde jag också känna en gång. Det var den gången han bestämde att alla som använder ordet högerextremist skulle slängas ut från hans blogg. Sedan använde han det ordet själv och då jag citerade honom blev jag blockad. T o m så blockad så jag inte ens kunde gå in och läsa på bloggen. Han tillät däremot just högerextremister att fritt sprida sin dynga och kalla alla dom inte gillade för kommunister. Tonläget i kommentarsfältet präglades av ren SD-propaganda och dom mest vildsinta tillmälen och påhopp.
Detta var förra året tror jag, eller kanske i våras, men om inte NewsVoice har ändrat sig betydligt så är min uppfattning att detta är just en högerpopulistisk propagandakanal.
Nu säger du att Sassersson är antiimperialist och företrädare för yttrandefriheten. Fan tro’t sa Relling. Min yttrandefrihet gillade han iallafall inte.
Rune Edberg!
Vad du skriver om Kalmarverken 1978–79 har inget med Östlings kritik av Gyllenhammar och de självstyrande grupperna att göra, eftersom de utvecklades långt senare.
Startpunkten var en rapport inom Metall som jag tror hade namnet ”Det goda arbetet” och togs någon gång i börja/mitten av 1980-talet. LO ställde sig bakom och en bred rörelse för att demokratisera arbetsorganisationen inom främst bilindustrins löpande band startade. Gyllenhammar och flera ledande inom bilindustrin stödde idéerna och byggde fabriker enligt de nya visionerna. Volvo i bl a Uddevalla, Saab hade också en fabrik. Även inom Scania bedrevs försök enligt dessa idéer, vilket Östling berättat om.
Att denna verksamhet lades ner över hela linjen beror helt enkelt på att de inte fungerade, och inte på några krystade konspirationer från elaka företagsledare. De hade ju själva satsat hundratals miljoner på produktionsanläggningarna. Brist på kvalificerade arbetare var en viktig anledning till misstaget.
Här är en bra artikel om Östling av Peter Harold.
Evert Larsson!
En gång jobbade jag som truckmontör på dåvarande Atlet AB i Mölnlycke. Där gjordes ett experiment med självstyrande grupper. Just då hade vi en påfallande framsynt chef, som lät oss arbetare gå på olika utbildningar och som hela tiden försökte stärka vårt självförtroende. Det där lyckades alldeles utmärkt bra och vi tog successivt över mer och mer administrativa uppgifter. Till slut kunde vi redovisa 25% kortare genomloppstid för en truck i verkstaden och det utan att vi stressade mer än tidigare. Vi kände däremot till alla flaskhalsar, både i produktionen och bland underleverantörerna och vi tog itu med dom.
Dessvärre tror jag att dom tidigare småcheferna kände sig hotade av detta. Dom hade ju hamnat inne på kontoret och fått mindre betydelsefulla uppgifter. Exakt hur ränkerna smiddes vet jag inte, men när vår chef klättrade ett pinnhål uppåt i karriären så började det hela monteras ner och rann till sist helt ut i sanden.
Men, att säga att detta inte fungerar är fel.
Anders Åberg!
Om kampen mot imperialismen och för statssuveräniteten inte är en höger/vänster-fråga i traditionell mening, hur intressanta/relevanta blir då dina vinklingar?
Bo Persson!
Kampen mot imperialismen är naturligtvis en höger/vänsterfråga. Statssuveräniteten kan vara det och är det i dagens värld styrd av globalister och lönedumpare.
Jag kan inte minnas att jag någonsin påstått något annat. Blandar du inte ihop det med klimatfrågan nu Bo?
[…] Knut Lindelöf: […]
Anders Åberg!
När r-arna då det begav sig misslyckats att göra om FNL-rörelsen till en socialistisk rörelse bildade de en egen Vietnamrörelse, som de idag inte ens själva vill bli påminda om. Och glöm inte heller att de antiimperialistiska rörelserna i såväl Algeriet som Vietnam definierade sig som nationella befrielserörelser.
Det är alltså praktiken som avgör vad som är rätt och vad som är fel i historien och för denna bevisföring har engelska språket en bra formulering. Nämligen: The proof of the pudding is in the eating.
Bo Persson!
Har ingen invändning mot den historiebeskrivningen, men jag fattar fortfarande inte riktigt vad du menade i förra inlägget.
Anders Åberg!
Vad vi behöver idag är en nationell befrielserörelse och då är det sekteristiskt att inte välkomna antiglobalister som Patrik Engellau och Lars Bern för att de inte är vänster.
Bo Persson!
Bägge är uppenbara högerpopulister. Vad är då höger? Jo försvarandet av rikemännens välde emot vanligt folks krav på välfärd, rimlig standard eller kort sagt ett fungerande tryggt samhälle.
Vilka är då rikemännen? Jo den i dag till stora delar multinationella storfinans som nu är mäktigare och rikare än någonsin tidigare, plus att dom äger eller kontrollerar alla större medier.
Högerpopulisterna är inte alls emot globalisterna, mer än i ord. Dom använder begreppet utan att definiera det, i syfte att lura skjortan av missnöjda, människor och leda kritiken åt fel håll.
SD är nu en del av den halvreligiösa dumhögern tillsammans med KD och M. Tillsammans utgör dom det kanske starkaste stödet för rikemännens välde.
Engellau och Bern är trojanska hästar som vi skall avslöja, inte samarbeta med. Vänstern i Sverige har en trist historia att låta sig luras av högerkrafter. Vi behöver inga fler Nils Flyg i vårt land Bo och för att undvika det måste vi vara vaksamma på bedragare.
Svar till Anders Romelsjo 2019-11-03 kl. 20:15
Tack för din vänliga kommentar. Jag vill bara påpeka att NewsVoice och TV Hälsa, som jag också är redaktör för, skriver mycket sällan om just homeopati.
Om jag publicerar något om homeopati gör jag det utifrån att det är en existerande medicinsk skola som har ett starkt fäste i flera andra länder som Indien och Tyskland.
Homeopatin som vetenskap lider framförallt av att det saknas en accepterad förklaringsmodell och att homeopatin utsätts för en extrem förföljelse, särskilt i Sverige.
Alternativmedicinen i övrigt växer sig dock starkare och har mycket vetenskaplig grund, vilket tvärtom inte alltid varit fallet för den så kallade evidenbaserade vården som påfallande ofta baseras på fuskforskning och betalda forskningsresultat.
Läs mer om den ofria forskningen på Sveriges Radios hemsida.
Men Anders Åberg! Jag håller inte med dig nu. Har du inte fastnat i din egen gamla vänsterbunker nu, som hela folket (inkl arbetarklassen) är på väg att vandra förbi.
Även jag använder ordet högerpopulister, men inte i entydigt nedsättande mening. Många önskar sig en slags vänsterpopulism, men en sådan verkar omöjlig att mobilisera i Sverige idag. ”Vänstern” har ju trasslat in sig i etablissemangets identitetssoppa och tar sig inte ut. Jag för min del känner betydligt mer för att samtala med dem (Sassersson, Engellau och Bern t ex) som har en begriplig omvärldsbeskrivning och som ställer kloka politiska krav, än att försöka gissa sig till vad de (högerpopulisterna) egentligen har på sin dolda agenda, och sedan angripa dem för det. De bara skrattar åt dig, eftersom de inte tänker som du tror. Det är samma nederlagsvandring som de etablerade partierna är inne på, och som SD surfat ända fram till köttgrytorna på. Snacket om Nils Flyg låser in dig i bunkern.
Anders Åberg!
Om vi inte håller isär motsättningen mellan arbete och kapital å ena sidan och motsättningen mellan dem som är för statssuveräniteten och dem som är mot den å den andra, så är jag övertygad om att vi går en synnerligen otrevlig framtid till mötes.
Knut L!
Ja vandra förbi är väl bara förnamnet. Högern har idag större stöd bland arbetarklassen än S. Vandringen högerut har kraftigt stöd i MSM som skapar det utrymme högerpopulisterna behöver och något politiskt motstånd bjuds det inte heller på. Arbetarrörelsen har dessutom korssats av S, så manegen är krattad för fortsatt vandring ut i högerträsket och risken för något som liknar Nils Flyg har naturligtvis ökat nu när inget organiserat motstånd finns.
Du kallar det bunker, när man påpekar grundläggande skillnader mellan höger och vänster och utifrån historiska erfarenheter varnar för dom dokumenterat livsfarliga högerkrafterna. Jag för min del sitter dock mycket hellre i bunkern än följer med högerut.
Hoppas att inte du låter dig luras med på den resan. Jag blir faktiskt lite orolig när jag läser vad du skriver.